Bun venit la ONI 2018 Constanța
Mesajul Inspectorului General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa
Stimați profesori,
Dragi elevi,
În fiecare an, olimpiadele naționale devin prilej de competiție, descoperire, depășire, evoluție, dar și de emoție a confruntării spiritelor alese și înalte ale elevilor care s-au pregătit temeinic să devină cei mai buni și să reprezinte România la etapele internaționale.
Și în fiecare an, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, gazdă a acestor competiții naționale și internaționale, s-a pregătit pentru a-i întâmpina pe elevi și pe profesori așa cum se cuvine, întotdeauna la superlativ. În 2018, Anul Centenarului Marii Uniri, Inspectoratului Școlar Județean Constanța îi revine nobila misiune de a organiza 14 competiții naționale din domeniul științific și cultural-artistic, devenind astfel un adevărat centru al emulației și al excelenței în educație. Ne străduim să vă fim gazde bune și să organizăm cu maximă responsabilitate Olimpiada Națională de Informatică, astfel încât timpul petrecut aici să facă parte din edificiul vostru afectiv.
În numele Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, vă doresc să parcurgeți în Constanța traseul performanței, al științei, al cunoașterii, dar și traseul culturii, al descoperirii valorilor de la țărmul Mării Negre, să vă bucuraţi de fiecare clipă petrecută aici, iar cei mai buni să fie încununaţi cu laurii succesului.
Inspector Școlar General,
Prof. Zoia-Gabriela Bucovală
Mesajul Inspectorului Școlar pentru Informatică
Inspectoratul Școlar Județean Constanța are deosebita onoare de a găzdui anul acesta Olimpiada Națională de Informatică.
Cu acest prilej, urez un călduros bun venit și succes tuturor participanților care împărtășesc pasiunea pentru informatică, disciplina complexă care, după cum spunea profesorul Grigore Moisil, „restabileşte nu numai unitatea matematicilor pure şi a celor aplicate, a tehnicii concrete şi a matematicilor abstracte, dar şi cea a ştiinţelor naturii, ale omului şi ale societăţii, reabilitează conceptele de abstract şi de formal şi împacă arta cu ştiinţa, nu numai în sufletul omului de ştiinţă, unde erau întotdeauna împăcate, ci şi în filosofarea lor.”
Deschidem așadar porțile Constanței pentru a transforma orașul într-un lăcaș al performanței înalte, sperând ca această experiență va oferi clipe de neuitat tuturor participanților.
Olimpiada este un concurs de excelență, un prilej de etalare a cunoștințelor, un exercițiu de valorizare a achizițiilor candidaților, de gestionare a emoțiilor, rezultatul fiind satisfacția muncii pe care aceștia au depus-o împreună cu profesorii care i-au pregătit pentru a ajunge la acest nivel.
Olimpicul este elevul cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite, care are şansa de a fi descoperit şi pregătit de un profesor dedicat meseriei sale. Chiar dacă are predispoziţia genetică spre studiu şi este curios să ştie cât mai multe, îi place competiţia şi doreşte să-şi testeze limitele, olimpicul are nevoie şi de profesorul care ştie şi poate să-l îndrume spre descoperirea informaţiilor necesare, spre stimularea aptitudinilor intelectuale şi a competenţelor cerute pentru rezolvarea probelor de concurs.
Vă felicit, dragi elevi, pentru performanța sub semnul căreia se desfășoară acest eveniment, și pe dumneavoastră, stimați profesori pentru energia investită în modelarea acestor tineri, viitori adulți performanți în domeniul lor de competență.
Fie ca această experiență să fie una încununată de reușite și bucurii!